GEFELICITEERD MET UW AARNINK KOZIJNEN

Door te kiezen voor Aarnink kozijnen met VEKA klasse A-profielen bent u verzekerd van de eigentijdse topkwaliteit. Dat komt mede door het succes van het totaalprogramma van zowel produceren als afmonteren en onze eigen service afdeling. Alles onder één dak levert u een geweldig voordeel op! 

Uw ramen zijn volgens de nieuwste technologische normen zorgvuldig en met precisie vervaardigd en vakkundig gemonteerd. Om ervoor te zorgen dat u er jarenlang ongestoord van kunt genieten, hebben we in deze brochure tips en informatie over de juiste verzorging en bediening opgenomen.

Bovendien vindt u hier praktische aanwijzingen voor de juiste manier van energiebesparend ventileren, waarmee u in huis voor een optimaal, aangenaam leefklimaat zorgt.

Geteste profielen
De hoge kwaliteit van de VEKA profielen wordt in het testcentrum van de fabriek voortdurend gecontroleerd. Met tests wordt vastgesteld of de profielen voldoen aan de strikte normwaarden voor slagregedichtheid, voegdoorlaatbaarheid en hoeksterkte. VEKA is de enige fabrikant die uitsluitend profielen produceert volgende de hoogste kwalitetsnorm DIN EN 12608, klasse A.

Op de volgende pagina vindt u de tips en informatie voor de juiste verzorging en bediening van de profielen.

Tips en informatie
Algemene informatie

Verwijder het beschermende folie van de nieuwe raamelementen na uiterlijk 3 maanden. Zo voorkomt u van begin af aan dat de oppervlaktekwaliteit achteruitgaat. Bovendien moeten de elementen binnen 4 weken na montage voor de eerste keer worden gereinigd. Daarna dient u de ramen steeds te reinigen wanneer vuil op het profiel zichtbaar is. Doet u dit niet, dan kan vuil in combinatie met regenwater tot afzettingen leiden. Schade door gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen wordt meestal pas na langere tijd zichtbaar. Een snelle test van een reinigingsmiddel op een onopvallende plaats geeft dan ook geen uitsluitsel.  
 

Veiligheidsinstructie

  • Druk de raamvleugels niet tegen de kantelaaf, omdat de scharnieren anders overbelast kunnen worden.
  • Stel de raamvleugels niet bloot aan extra belasting, bijvoorbeeld door erop te leunen. Bij een te hoge belasting bestaat namelijk de kans dat de scharnieren breken.
  • Beveilig het geopende raam tegen dichtslaan. Lichaamsdelen kunnen bekneld raken tussen het venster en de vleugel. Vermijd het risico op verwondingen!
  • Klem geen voorwerpen tussen het venster en de vleugel. Wilt u de raamvleugel in geopende stand vast kunnen zetten, dan monteren wij op uw verzoek graag een mechanisch vastzetsysteem.
Handige tips
voorkomen van waterschade

Om ervoor te zorgen dat water direct wordt afgevoerd en niet via het raam of kiepstand in de raamsponning kan komen, is elk profiel voorzien van een afwatering opening. Controleer deze regelmatig, bijvoorbeeld wanneer u de ramen lapt en verwijder hierbij eventuele stellingverstoppingen. Doe dit altijd met het raam open.

Verzorging en onderhoud van kunststoframen

Correct reinigen
Kwaliteitsprofielen van VEKA gaan zeer lang mee en hebben een glad,weerbestendig oppervlak. Regelmatig reinigen met een zachte doek en lauwwarm water is vrijwel altijd voldoende. Bij hardnekkig vuil kunt u een speciaal voor PVC-profielen getest reinigingsmiddel gebruiken of gebruik maken van pH-neutrale zeep die bij voorkeur vrij is van geur- en kleurstoffen. De meeste reinigingsmiddelen leveren bij kortdurend contact geen problemen op, maar bij langere inwerking kunnen ze het profiel beschadigen. Daarom is het erg belangrijk dat u voldoende met schoon water naspoelt om alle resten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Ook na slechts kortdurend contact met zonnebrandcrème is onmiddellijk reinigingen noodzakelijk, omdat anders de kans bestaat dat de oppervlakken blijvend zichtbaar veranderen.

Afdichtingen controleren
Om het binnendringen van tocht en water duurzaam te voorkomen, zijn de ramen voorzien van moderne afdichtingen met een zeer lange levensduur. Controleer desondanks met enige regelmaat de bevestiging en toestand van de afdichtingen en reinig deze met wat er een mild reinigingsmiddel. Om schade door de inwerking van vocht te voorkomen, dient u ook af en toe de afdichtingsvoegen tussen de ramen en het metselwerk te controleren. Indien het afdichtingsmateriaal gebarsten is of op een of meer plaatsen loslaat, dient u direct contact met ons op te nemen.

Zinvol ventileren
Door regelmatig te ventileren regelt u de luchtvochtigheid en zorgt u voor een aangenaam binnenklimaat. Om bij het ventileren geen kostbare energie verloren te laten gaan, raden wij u aan om kort maar intensief te ventileren. Draai hiervoor de radiatoren dicht. Zet de ramen twee-of driemaal per dag ver open en creëer zo doorstroming.

Met deze zogenaamde stootventilatie bereikt u dat vrijwel alle lucht in de kamer binnen enkele minuten wordt ververst, zonder dat de objecten die een wartereserve hebben (muren/radiatoren/meubels) afkoelen. Vooral in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers en bijkeukens of na stucpleister - of schilderwerk, is regelmatig ventileren nodig om schimmelvorming te voorkomen.
Wij feliciteren u met deze beslissing en zijn ervan overtuigd dat u veel plezier zult hebben van uw nieuwe kwaliteitsramen.
Facebook
Link
LinkedIn
Website