Veelgestelde vragen

 

Op deze pagina vindt u antwoorden op de veelgestelde vragen door klanten over onze producten en over onze service. Klik hieronder op het onderwerp waarover u een vraag heeft. Vindt u geen antwoord op uw vraag, neem dan contact met ons op via 0570 - 67 66 00 of info@aarnink.nl.

 

 

 

Kunststof kozijnen

 

Q: Hoe onderhoud ik mijn kunststof kozijnen?

A: Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Desalniettemin kan het geen kwaad om zo’n twee keer per jaar uw kunststof kozijnen te reinigen. Het afnemen van de kozijnen met lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel of afwasmiddel is vaak voldoende (gebruik geen producten met een citroen- of sinaasappelaroma). Voorkom krassen door alleen met een zachte reinigingsdoek of spons te werken. Verder is het raadzaam om één keer per jaar te checken of alle afdichtingen van de kozijnen nog goed dichtzitten en het hang- en sluitwerk van uw kozijnen in te vetten met een zuur- en harsvrij vet of olie. Kunststof kozijnen kunnen bij extreme warmte iets gaan uitzetten, waardoor deuren soms slechter sluiten. Ze zullen weer krimpen wanneer de temperatuur daalt, meestal 's nachts. Dit is een natuurlijk proces, vervelend, maar niet altijd te voorkomen. 

 

Q: Verkleuren kunststof kozijnen na verloop van tijd?

A: Kunststof kozijnen die vandaag de dag geproduceerd worden verkleuren niet meer. De kunststof kozijnen die jaren geleden werden gemaakt kunnen na een jaar of tien wel verkleuren. Dit komt doordat er vroeger weekmakers gebruikt werden bij de productie. Deze weekmakers verdampen als er lange tijd zon op schijnt, hierdoor kunnen kozijnen die licht gekleurd zijn op den duur verkleuren (grijs of geel).

 

Q: Moeten kunststof kozijnen na montage nog worden afgewerkt?

Alleen de binnenkant moet worden afgewerkt. Wij werken met afwerklijsten in dezelfde kleur als het kozijn.

 

Q: Welke vormen kunststof kozijnen levert Aarnink?

A: Wij leveren verschillende vormen kozijnen. Zowel rond als rechthoekig, driehoek, vierkant etc.

 

Bekijk onze kunststof kozijnen pagina.

 

 

Kunststof deuren

 

Q: Kan ik zelf de kunststof deuren van Aarnink monteren?

A: Ja, dit zou kunnen. Indien u nog nooit eerder een deur of raam gemonteerd heeft dan raden we dit niet aan. Er zit geen beschrijving bij het product hoe men een raam of deur kan plaatsen.

 

Q: Zijn Aarnink kunststof deuren alleen voor buiten, of ook voor binnen?

A: Onze deuren zijn alleen voor buiten.

 

Q: Tot welke maximale maat kan mijn kunststof deur geproduceerd worden?

A: Kozijnmaat van de deur is 2.50 m de maximale hoogte, de deur 2.40 m maximaal.

 

Q: Is het verplicht om inbraakwerende deuren te hebben?

A: Ja, voor alle bereikbare deuren van uw woning en voor garagedeuren, schuurdeuren en deuren van bergingen geldt dat deze inbraakwerend moeten zijn. Dit houdt in dat zij minstens drie minuten inbraakwerend moeten zijn.

 

Lees meer over onze kunststof deuren.

 

 

Kunststof schuifpuien

 

Q: Wat is het verschil tussen een schuifkieppui en een hefschuifpui?

A: Een schuifkieppui opent u door het schuifdeel naar binnen te kiepen en hierna opzij te schuiven. Kunststof schuifkieppuien zijn vaak goedkoper dan hefschuifpuien en hebben daarnaast het voordeel dat ze op een kiepstand kunnen worden gezet om uw woning te ventileren.

Een hefschuifpui opent u door een hendel om te draaien, vervolgens schuif u het schuifdeel opzij. Belangrijk voordeel van de hefschuifpui is dat deze eenvoudiger te openen is dan een schuifkieppui.

 

Q: Welke glassoort zit er in een kunststof schuifpui?

A: Dit is afhankelijk van de persoonlijke wensen. Standaard is dit HR ++ glas. Maar dit zou ook gefigureerd glas kunnen zijn of glas in lood of zonwerend glas etc.

 

Ga naar onze kunststof schuifpuien productpagina.

 

 

Kunststof gevelbekleding

 

Q: Werkt kunststof gevelbekleding isolerend?

A: Ja, kunststof gevelbekleding zorgt voor buitengevelisolatie. Dit zorgt er in de zomer voor dat de warmte minder snel doordringt tot uw woning. In de winter profiteert u ervan dat warmte langer wordt vastgehouden in uw woning. Zo is kunststof gevelbekleding zowel energie- als geldbesparend.

 

Q: Welke kleuren kunststof gevelbekleding levert Aarnink?

A: Wij leveren diverse kleuren van Keralit voor uw kunststof gevelbekleding. U kunt zelfs gratis kleurmonsters aanvragen, zodat u zelf goed kunt beoordelen welke kleur get meest geschikt is voor u. Vraag hier uw gratis kleurmonster aan.

 

Q: Kan kunststof gevelbekleding geplaatst worden op hout?

A: Kunststof gevelbekleding bevestigen op het bestaande houtwerk is af te raden. De ventilatie achter de gevelbekleding moet namelijk optimaal zijn. Wanneer dit niet lukt, kan het bestaande houtwerk gaan rotten of kan er schimmel ontstaan op de muur.

 

 

 Bekijk hier de mogelijkheden van onze kunststof gevelbekleding.

 

 

Dakkapellen

 

Q: Moet ik een vergunning aanvragen voor een dakkapel?

A: Dit hangt af van de plaats, het model en het formaat van de dakkapel. Wanneer u uw dakkapel aan de achterkant van uw woning laat plaatsen heeft u geen vergunning nodig. Als u huis niet aan de openbare weg of openbaar groen ligt geldt dit ook voor de zijkant. Daarnaast gelden er specifieke maten voor een dakkapel, wanneer uw dakkapel binnen deze maten valt hoeft u ook geen vergunning aan te vragen. Ten slotte ligt het aan het model van uw dakkapel of u een vergunning aan moet vragen. Dakkapellen met een dichte zijkant en een plat dak hoeven geen vergunning aan te vragen. Wanneer u een Aarnink dakkapel koopt, regelen wij alles: van vergunningaanvraag tot montage.

 

Q: Hoelang duurt het plaatsen van een dakkapel?

A: Dit is afhankelijk van de bestaande situatie. Over het algemeen is dit één dag.

 

Ga naar onze dakkapellen productpagina.

 

 

Zonwering

 

Q: Wat is de gemiddelde levensduur van zonwering?

A: Dit is sterk afhankelijk van het type zonwering en hoe de zonwering onderhouden is. Gemiddeld ligt de levensduur van zonwering tussen de tien en twintig jaar. Wanneer u uw zonwering echter goed onderhoudt en regelmatig schoonmaakt kan uw zonwering gemakkelijk langer mee dan twintig jaar.

 

Q: Welke kleuren zonwering levert Aarnink?

A: We hebben keuze uit diverse kleuren. Zowel in één kleur als bijvoorbeeld gestreept. Voor exacte kleuren kunt u beter contact met ons opnemen.

 

Lees meer over het gemak van onze zonwering.

 

 

Aarnink

 

Q: Hoe kan ik contact opnemen met Aarnink?

A: U kunt telefonisch contact opnemen via 0570 - 67 66 00 of via e-mail info@aarnink.nl. Wilt u een offerte aanvragen? Dan kan dat hier. Of bezoek onze showroom aan de Paderbornstraat 1 in Deventer. We zijn op werkdagen geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur, en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

 

Q: Hoelang is de levertijd bij Aarnink?

A: Dit is afhankelijk van verschillende aspecten, zoals kleuren, vormen en indelingen. Elk kozijn wordt op maat gemaakt. Informeer bij ons naar de levertijden.

 

Q: Ik heb een online offerte aangevraagd, en nu?

A: Nadat u de online offerte aangevraagd heeft ontvangt u binnen 5 minuten een mail met hierin een begeleidend schrijven en de online offerte. Na een aantal dagen ontvangt u een tweede mail waarin gevraagd word of u interesse heeft in een bezoek van onze adviseurs. Bij geen reactie zullen we proberen om telefonisch contact te zoeken.

Heeft u nog geen offerte aangevraagd? Dan kunt u dat hier doen.

 

Q: Welke garantie zit er op de producten van Aarnink?

A: Op de kozijnprofielen en het glas zitten 10 jaar garantie. Op het hang- en sluitwerk zitten 2 jaar garantie. Op het bijstellen van ramen en deuren zitten 1 jaar garantie.

 

Q: Heeft Aarnink eigen monteurs? 

A: Ja, wij hebben eigen montageteams. Hierdoor kunnen wij het hele proces, van productie tot montage voor u uitvoeren. Belangrijk voordeel hiervan is dat de planning en uitvoering perfect is af te stemmen op uw voorkeuren.

 

Q: Wat houdt het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) in?

 

A: Het keurmerk Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft aan dat uw woning voldoende beveiligd is tegen inbraak. Woningen met dit keurmerk, hebben genoeg inbraakvertragende onderdelen en hebben geen zwakke punten waardoor 

inbrekers binnen kunnen komen.

Door het gebruik van stalen versterkingen en professioneel beslag en hang- en sluitwerk geldt voor onze deuren en ramen dat deze tot de beste behoren als het gaat om uw woonveiligheid. Het PKVW geldt hierdoor ook op alle constructies van Aarnink.

 

Lees meer over onze kunststof kozijnenfabriek.

 

Veelgestelde vragen door klanten - Aarnink kunststof

Lees hier de antwoorden op de veelgestelde vragen door onze klanten. Aarnink Kunststof Kozijnen Fabriek helpt u graag verder.

Adres

Paderbornstraat 2
7418 BP Deventer
Tel.: 0570-676600

- Leveringsvoorwaarden particulier
- Leveringsvoorwaarden zakelijk

Openingstijden

Werkdagen: 08.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur tot 16.00 uur, alleen op afspraak.
Ons emailadres: info@aarnink.nl


- Privacyverklaring