11 Tips bij de aankoop van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. De langere levensduur, het weinige onderhoud en het duurzame karakter lijken ertoe te leiden dat steeds meer Nederlanders overstag gaan en het klassieke hout vervangen voor het kunststof kozijn. Wat hierin een belangrijke rol kan spelen, is het feit dat de kunststof kozijnen met houtlook die vandaag de dag geproduceerd worden, met het blote oog nauwelijks meer van de klassieke kozijnen te onderscheiden zijn.


Tips van Aarnink bij de aankoop van kunststof kozijnen


Waar moet u op letten bij de aankoop van kunststof kozijnen?

Juist nu kunststof kozijnen bij steeds meer mensen de voorkeur heeft, is het zaak om goed op de hoogte te zijn van waar u op moet letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen. In dit artikel geven wij u graag een aantal korte tips, zodat u gegarandeerd de juiste keuze maakt bij de aanschaf van uw nieuwe kozijnen.

Tip 1: Win informatie in bij een expert

De belangrijkste eerste stap in de aanloop naar nieuwe kozijnen is het verkrijgen van informatie, het liefst bij een specialist. Hij of zij weet namelijk welk type kozijn het beste past bij de eigenschappen die u belangrijk vindt. Ook beschikken experts vaak over voorbeelden van projecten die zij hebben uitgevoerd, waardoor u weet wat u kunt verwachten.

Tip 2: Maak geen overhaaste beslissingen

Het plaatsen of vervangen van kozijnen in uw woning is vaak een ingrijpende klus. Het liefste heeft u dus dat dit in één keer goed gebeurt zodat u er de komende decennia van kunt genieten. Denk dus goed na over wat u precies wilt en of u überhaupt wel wil switchen van kozijnen. Zo bespaart u naast veel werk ook veel kosten.

Tip 3: Vraag naar de besparingen

Kunststof kozijnen kunnen op verschillende manieren kostenbesparend voor u werken. Doordat de kozijnen onderhoudsarm zijn, hoeven ze niet opnieuw geschilderd te worden, wat bij houten kozijnen wel het geval is. Ook kunnen kunststof kozijnen geld opleveren doordat ze een energiebesparende werking hebben. Kunststof kozijnen hebben namelijk een aanzienlijk hoger isolerend vermogen dan houten kozijnen.

Tip 4: Kies de juiste beglazing

Een nog belangrijkere factor als het gaat om isolatie, is het type beglazing dat u kiest. Ramen van Aarnink bevatten standaard HR++ 2 laags-isolatieglas. Zo wordt onnodig energieverbruik voorkomen en maakt u een duurzame en financieel voordelige keuze.

Tip 5: Inbraakwerende kozijnen

Aarnink werkt al jarenlang met producten die aan inbraakwerende eisen voldoen. De kunststof kozijnen van Aarnink beschikken allen over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Steeds meer Nederlanders kiezen voor kunststof kozijnen en deuren en vergroten hiermee dus hun woonveiligheid. Echter, lang niet alle kunststof kozijnen op de markt, zijn van dit Politiekeurmerk voorzien. Let er bij de aankoop van kunststof kozijnen dus op, of dit keurmerk van toepassing is op het kozijn.

Let er bij aankoop van kunststof kozijnen op of ze inbraakwerend zijn

Tip 6: Kijk verder dan je neus lang is

Wat vaak wordt gedaan wanneer men nieuwe kozijnen koopt, is Googlen op de goedkoopste leveranciers al dan niet in de buurt. Wij raden aan om niet alleen naar het prijskaartje te kijken, maar ook de kwaliteit, service en garanties van de leverancier in ogenschouw te nemen. Vaak worden kozijnen namelijk zelf in elkaar gezet door de aanbieder. Dat gebeurt echter niet altijd even nauwkeurig. Verder proberen aanbieders vaak op slimme manieren kosten te besparen, bijvoorbeeld door te bezuinigen op beveiliging en hang- en sluitwerk.

Tip 7: Kies het VKG keurmerk

Om onderscheid te maken tussen kozijnen specialisten die garant staan voor kwaliteit en zij die dit nalaten, is het VKG keurmerk in het leven geroepen. Wanneer u bij een VKG dealer kunststof kozijnen aanschaft, wordt u door de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie verzekerd van kwaliteit. Zodra de kozijnen worden opgeleverd, krijgt u dan ook een VKG-certificaat voor de kunststof kozijnen.

Tip 8: Vraag naar de montage

Het is goed om bij de leverancier na te gaan of deze verantwoordelijk is voor de montage, of dat de montage op een andere manier wordt geregeld. Een echte klusfanaat plaatst zijn kozijnen waarschijnlijk het liefst zelf, terwijl iemand met twee linkerhanden dit graag aan een ander overlaat. Vraag daarom altijd bij de leverancier wie de uiteindelijke plaatsing en montage op zich neemt, wanneer dit gebeurt en hoeveel tijd dit in beslag zal nemen.

Tip 9: Bezoek een showroom

Voordat u overgaat tot de definitieve koop van kunststof kozijnen, raden wij aan om eens langs te gaan bij de aanbieder. Professionele verkopers beschikken namelijk vaak over een showroom. Zo kunt u zien wat de verkoper zoal te bieden heeft en maakt u bovendien kennis met het bedrijf waarbij u de kozijnen aanschaft. Een bezoekje aan een showroom is ook hét moment om al je vragen te stellen aan een echte expert. Bent u definitief klaar voor de aanschaf? Dan is het bezoek aan de leverancier ook een goed moment om een offerte op te laten stellen.

Tip 10: Check of de offerte klopt

Zoals eerder al aangegeven, komt er bij het plaatsen of vervangen van kozijnen het één en ander kijken. Wat men vaak over het hoofd ziet, is dat hier ook de nodige kosten voor in rekening kunnen worden gebracht. Een offerte bij kunststof kozijnen bevat dan ook regelmatig meer dan alleen de kozijnprijs. Te denken valt bijvoorbeeld aan kraankosten, afwerking, bouwvergunningen en eventuele horren. Zorg ervoor dat duidelijk is welke kosten uiteindelijk in rekening (mogen) worden gebracht, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan in een later stadium.

Tip 11: Laat u adviseren over onderhoud

Overschakelen van klassieke houten kozijnen naar kunststof kozijnen merkt u vooral op het gebied van onderhoud. Het is goed om te informeren hoe u uw nieuwe kozijnen in optimale staat kunt houden gedurende de komende tientallen jaren. Wij raden aan om jaarlijks twee maal de kozijnen te reinigen. Wat hier precies bij komt kijken en meer praktische tips, leest u hier.

Meer weten over kunststof kozijnen?

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie over de aanschaf van kunststof kozijnen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0570 - 676600 of te mailen naar info@aarnink.nl. Ook nodigen wij u graag uit in onze showroom voor het stellen van al uw vragen en een persoonlijk advies!

Adres

Paderbornstraat 2
7418 BP Deventer
Tel.: 0570-676600

- Leveringsvoorwaarden particulier
- Leveringsvoorwaarden zakelijk

Openingstijden

Werkdagen: 08.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur tot 16.00 uur, alleen op afspraak.
Ons emailadres: info@aarnink.nl


- Privacyverklaring