Geproduceerd in eigen fabriek

Kunststof kozijnen

Bij Aarnink kunt u terecht voor hoogwaardige kunststof kozijnen, op maat gemaakt voor uw woning. Onze kozijnen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk en dragen bij aan een betere isolatie van uw woning. Bovendien bieden wij een ruime keuze aan kleuren en stijlen, zodat uw nieuwe kozijnen perfect bij uw woning passen. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Kies zekerheid, Kies Aarnink

Met een team van meer dan 150 medewerkers produceren en plaatsen wij kunststof kozijnen bij particulieren en zakelijke klanten. Wij hebben een one-stop-shop in Deventer en daar zijn wij trots op. U kunt uw aanvraag beginnen door een online offerte aan te maken. Deze geeft een goede indicatie van wat de kosten zouden kunnen zijn. Wij hebben hier nog geen rekening gehouden met de bereikbaarheid van de kozijnen. Hebben wij bijvoorbeeld een steiger of een hoogwerker nodig of moeten wij zware ruiten plaatsen? Dan zal daar een toeslag voor gerekend worden.

Uw online aanvraag kunt u starten op de link rechtsboven in beeld. Als de offerte u aanstaat, kunt u een bezoek brengen aan de showroom of indien gewenst komt de verkoper bij u thuis. Wij maken dan een offerte op maat. Als u daarmee akkoord gaat, gaan we de order inplannen en voorbereiden. Kiest u voor onze montageteams, dan zal onze inmeter de exacte maatvoering bepalen. Daarna gaan de kozijnen in productie en maken wij een afspraak om te monteren.

Zo ontzorgen wij u van begin tot eind, alles in eigen huis en onder één dak.

Kunststof kozijnen: een duurzame oplossing.

Zoals gezegd, hebben kunststof kozijnen vele voordelen ten opzichte van de houten kozijnen. Ze zijn namelijk qua uiterlijk niet meer te onderscheiden van hout. Ze blijken over een periode van 25 jaar vele malen sterker en voordeliger. Doordat ze goed isoleren en bovendien recyclebaar zijn, is de keuze voor kunststof kozijnen ook een milieubewuste keuze.

Onze kozijnen worden gemaakt uit kunststof profiel. Ook binnen de kunststof industrie is veel aandacht voor recycling en duurzame oplossingen. Zo worden oude kunststof kozijnen die uit woningen komen uit elkaar gehaald en alle onderdelen worden gerecycled; glas, kunststof en staal. Ook in onze fabriek wordt al het kunststof afval opgevangen en opnieuw ingezet bij de productie van kunststof kozijnen.

Bij het plaatsen van kozijnen kiest u voor HR++ of HR+++ glas, waarmee u uw woning op een fijne manier kunt verduurzamen. Ook de kozijnen isoleren goed, het Veka-profiel heeft een 7-kamer systeem, de stilstaande lucht in deze kamers laat geen koude door. Dit zal direct leiden tot een energiebesparing. Kunststof kozijnen kunnen worden voorzien van een draaikiepraam met een zomer- en winterstand. Zo kunt u ventileren naar uw wens. Draaikiepramen draaien altijd naar binnen open.

Waar kozijnen van hout na verloop van tijd verslechteren door weersinvloeden, gaan kunststof kozijnen veel langer mee. Schilderen is overbodig, reinigen met schoon water is in de meeste gevallen voldoende om de kozijnen mooi te houden en u bent mooi van het schilderen af!

Alle kozijnen van Aarnink kunnen worden voorzien van de nieuwste functionele opties, en door de vele toepassingsmogelijkheden kunt u de kleur en het type glas volledig naar uw smaak uitzoeken.

Professioneel advies over kunststof kozijnen

Kiezen welke kozijnen u in uw woning wilt, is een niet-alledaagse keuze. Wij voorzien u daarom graag van persoonlijk advies in onze showroom of bij u thuis. Op deze manier krijgt u een beeld van de mogelijkheden, keuzes en bijbehorende prijzen. Al uw ideeën en wensen zijn welkom om er zeker van te zijn dat u straks de kunststof kozijnen naar uw eigen smaak heeft. U wordt betrokken bij het hele proces zodat u te allen tijde kunt meedenken over de kozijnen van uw eigen woning.  Niet iedere woning is hetzelfde en kent soms ongebruikelijke vormen. Of er nu sprake is van oude klassieke stijlvormen of moderne aanpassingen, wij maken alles voor u op maat.  Vanaf de basis staan de kunststof kozijnen onder continue kwaliteitscontrole tot dat zij door onze eindmontageploegen bij u thuis worden geplaatst.

Kunststof kozijnen plaatsen

Het plaatsen van de kunststof kozijnen is een belangrijke stap tijdens onze projecten. Onze kozijnen kunnen eenvoudig en snel worden geplaatst. Dit omdat ze allemaal worden geleverd met muuraansluitrubbers, muuraansluitingen en lekdorpels bij draaiende elementen. Wij plaatsen de kunststof kozijnen graag voor u, maar mocht u dit liever zelf doen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk.

Bij het plaatsen van kozijnen bieden wij u bovendien de mogelijkheid om de oude kozijnen te laten demonteren en af te voeren. Onze klus is pas klaar als onze kozijnen netjes geplaatst zijn en de klant tevreden is. Vandaar dat u pas hoeft te betalen na het plaatsen van de kunststof kozijnen.

Veka profiel als basis voor kunststof kozijnen van ongekende stevigheid

Bij alle kunststof kozijnen gebruiken wij als basis Veka profielen. Dankzij de constructie met meerdere wanden en stalen versterkingen zijn de Softline profielen in iedere toepassing bijzonder duurzaam, vormvast en onwrikbaar. Weer en wind hebben nagenoeg geen invloed op de kozijnprofielen, zodat ze ook nog eens heel lang erg mooi blijven.

Onze topkwaliteit Softline 82 kunststof kozijnprofielen zijn speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en sluiten naadloos aan op de eisen van het Bouwbesluit. Softline 82 is een verdiept kozijnsysteem, waarbij u kunt kiezen tussen naar binnen en naar buiten draaiende ramen en deuren. In beide gevallen blijft de dieptewerking bestaan. Het verdiepte profiel is een belangrijk voordeel van kunststof kozijnen: het past uitstekend binnen de Nederlandse architectuur. Bovendien is Softline 82 juist door het verdiepte profiel uitermate geschikt als hoogwaardige en duurzame vervanging van bestaande kozijnen.

Daarnaast is er de keuze voor een HVL (Hout Verbinding Look), waarbij de verdiepte Softline 82 kozijnen profielen aan de buitenzijde dezelfde rechte verbinding hebben als houten kozijnen. Met deze 90° las zijn ze nagenoeg niet meer te onderscheiden van houten kozijnen.

Tevens kan er gekozen worden voor het vlakke profiel, de 82AD serie. Deze vlakke serie werd vroeger veel gebruikt, tegenwoordig gebruiken we in Nederland meer het verdiepte profiel vanwege de fraaie esthetiek. Voor projectbouw wordt nogal eens gekozen voor het 82AD profiel. De keuze voor profiel is echter geheel aan u.