Certificaten en keurmerken

Wij van Aarnink zijn trots om te kunnen mededelen dat we in het bezit zijn van diverse certificaten en keurmerken. Deze certificaten en keurmerken tonen aan dat we verantwoorde grondstoffen gebruiken en consistent hoge kwaliteit leveren.

Bij Aarnink hechten we veel waarde aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Daarom hebben we ons laten certificeren door verschillende instanties die onze inzet op deze gebieden erkennen.

Onze zekerheden voor u 

Geproduceerd en geplaatst vanuit onze fabriek in Deventer

VKG-keurmerk

Zaken doen met een VKG lidbedrijf betekent kiezen voor zekerheid. De productie- en productnormen zijn vastgelegd verwerkt in het VKG Kwaliteitshandboek. De in dit boek opgenomen eisen en voorschriften zijn het uitgangspunt van de kwaliteit voor de hele bedrijfskolom van bedrijven die zich bezig houden met kunststof gevelelementen. Bedrijven die aangesloten zijn bij de VKG voldoen aan deze kwaliteit en worden hier periodiek op gecontroleerd door onafhankelijke keuringsinstituten zoals Kiwa en SKG. VKG aangesloten bedrijven herkent u aan het VKG logo.

Politiekeurmerk “Veilig Wonen”

Dankzij de stalen versterkingen in de profielconstructie en het zeer professionele beslag, hang- en sluitwerk behoren onze deuren en ramen tot de absolute top als het gaat om de beveiliging van uw woning. Het politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’ is dan ook op al onze constructies van toepassing. In combinatie met ons uitgebreide assortiment veiligheidsglas wordt de allerhoogste mate van inbraakwerendheid gerealiseerd.

SKG

Voor wat betreft het hang- en sluitwerk stelt het Nederlandse Bouwbesluit eisen aan de inbraakwerendheid van ramen en deuren van nieuwe woningen. VKG lidbedrijven bieden die zekerheid ook voor bestaande gebouwen. VKG bedrijven leveren conform inbraakwerendheidsklassen zoals vastgelegd in de NEN 5096 en het Bouwbesluit. Het SKG keurmerk bewijst de inbraakwerendheidsklasse van het kozijn. Het SKG keurmerk vindt u in de dagkant van het kozijn aan de scharnierzijde. 

Kiwa/Komo

Een van de VKG lidmaatschapscriteria is het KOMO-attest-met-productcertificaat. Dit keurmerk garandeert niet alleen de kwaliteit van de assemblage van het product maar ook de kwaliteit van de profielen waarvan zij vervaardigd zijn. Deze profielen en kozijnen worden periodiek gecontroleerd op hun belangrijkste functionele eigenschappen zoals wind- en waterdichtheid, sterkte, brandwerendheid etc. 

CE Markering

De minimale eisen voor kozijnen, ramen en deuren zijn vastgelegd in de CE markering. Deze CE markering op kozijnen, ramen en deuren wordt binnenkort verplicht gesteld in de EU voor alle ramen, deuren en kozijnen. De in de CE markering vermelde waarden worden niet periodiek gecontroleerd maar zijn fabrikantseigen verklaringen. De CE markering zegt iets over de minimale verplichte kwaliteit van een product. Het zegt niets over de geschiktheid voor toepassing in de Nederlandse gevel. Alle VKG lidbedrijven voldoen uiteraard aan de eisen zoals gesteld voor het dragen van de CE markering.

Kunststof kozijnen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over kunststof kozijnen.

Kunststof deuren

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over kunststof deuren.

Schuifpuien

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over kunststof schuifpuien.