Zonwering

Als u bij Aarnink kunststof kozijnen koopt, kunnen wij daar ook bijpassende zonwering bij leveren. Onze screens en rolluiken sluiten qua kleur en screendoek perfect aan op de mooie vormgeving van de kozijnen. Komt u hiervoor naar onze showroom en laat u informeren.

Zonwering op maat

 

Op het gebied van zonwering hebben wij een uitgebreid assortiment en zijn er vele toepassingen mogelijk. Onze screens en rolluiken kunnen uitstekend worden toegepast in combinatie met onze kunststof kozijnen. U kunt kiezen uit verschillende type doeken en kleuren. De kap, zijgeleiders en onderlijst zijn vervaardigd van hoogwaardig aluminium. Niet alleen is zonwering erg praktisch; het geeft ook nog eens een fraaie uitstraling aan de woning en verhoogt de waarde. Het zorgt voor een uitstekend werk- en leefklimaat. Hierdoor voelt u zich prettiger in de ruimte waarin u werkt of leeft. Vaak wordt gedacht dat zonwering alleen in de zomer van pas komt. In de wintermaanden is zonwering echter ook ideaal. De inbraakwerende en energiebesparende eigenschappen zorgen ervoor dat u het hele jaar door profijt heeft van uw zonwering.

Screens

Door screens behoudt u overdag uw zicht naar buiten toe, zonder inkijk naar binnen. Screens zijn uitermate geschikt voor situaties waar andere zonweringsystemen niet toepasbaar zijn of daar waar bewoners vaak afwezig zijn. Screens hebben namelijk een grote windvastheid.

Naast de traditionele screens in de verschillende kastgroottes zijn er tegenwoordig ook de zogenaamde ZIP-screens. Deze onderscheiden zich van de normale screens, doordat het screendoek zich door een ingenieus systeem vast tussen de geleiders beweegt als een rits en er dus geen ruimte meer is tussen doek en geleiders. Onze screens zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. De doeken in de screens zijn bijna altijd bestand tegen schimmels en rotten, daarnaast zijn ze vaak brandvertragend en antistatisch. Ook gaan screens lang mee doordat ze roestvrij en niet te vervormen zijn.

Rolluiken

Rolluiken zijn de meest veelzijdige zonwering die er bestaat. Doordat er een pantser van geïsoleerde lamellen vanuit de kast voor het venster zakt, ontstaat er een stilstaande luchtlaag tussen het rolluik en het raam. Dit zorgt voor een uitstekende kou-, warmte-, licht-, en geluidsisolatie. Daarnaast zijn rolluiken inkijk- en inbraakwerend. Kort gezegd zijn er de volgende voordelen:

Verduistering: Rolluiken houden zonlicht buiten. Hierdoor voorkomt u lichtinval in uw kamer en zorgt u
                          voor een koelere kamertemperatuur.

Bescherming: Rolluiken bieden uw woning extra bescherming. Rolluiken voorkomen inkijk en zijn
                          inbraakwerend. Een rolluik demonteren maakt veel geluid en is niet gemakkelijk. Ook
                          worden uw ramen beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Dankzij de geluidswerende
                          functie kunt u bovendien lawaai buiten houden.

Isolatie:           ‘s Zomers zijn rolluiken ideaal om zon te weren, ‘s winters kunt u juist profiteren van de
                          isolerende werking. Normaal gesproken gaat er warmte verloren via de ramen, door
                          rolluiken worden echter stookkosten bespaard.