Garantie en Service

Voor ons is nazorg een belangrijk aspect. Wij zijn immers zelf verantwoordelijk voor zowel het basis- als eindproduct. Hierdoor kunnen wij het totaalproces op de voet volgen en eventuele problemen altijd adequaat oplossen! Wij hebben veel vertrouwen in onze producten, wij maken gebruik van 1e klas leveranciers die kwaliteit ook hoog in het vaandel hebben staan. Wij bieden 10 jaar garantie op de kunststof kozijnen, 2 jaar op beslag en 1 jaar op nastelwerkzaamheden.  Maar ook daarna bieden wij service op onze kozijnen. Tevens zijn wij aangesloten bij het VKG-keurmerk, waardoor u als consument een aantal extra zekerheden heeft. Om een storing te melden, kunt u gebruik maken van het serviceformulier.

Onderhoud kunstof kozijnen, deuren en schuifpuien

 

In ons grillige klimaat staan kozijnen bloot aan allerlei extreme weersinvloeden. Voor een kozijn van Aarnink is dat geen enkel probleem, want onze kozijnen zijn bestand tegen weer en wind, jaar in jaar uit. Kostbare en tijdrovende schilderbeurten behoren tot het verleden. Af en toe schoonmaken met vooral veel water en uw kozijnen blijven fonkelnieuw.

Behoud uiterlijk

Hoewel onder normale omstandigheden kunststof gevelelementen niet door milieu-invloeden worden aangetast, dient men wel rekening te houden met enig onderhoud voor het schoonmaken van de kunststof gevelelementen, de dichtingen en het hang- en sluitwerk.

Reinigingsmiddelen niet nodig

Reinigen van kunststof gevelelementen is uiterst eenvoudig. De kozijnen maakt u allereerst goed nat met schoon water. Daarna kunnen de kozijnen gewoon gewassen worden met behulp van een zachte vochtige spons of zachte doek. Een reinigingsmiddel is niet nodig, wilt u dit wel, gebruik dan vooral een niet-schurend reinigingsmiddelen op waterbasis (niet op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater). Na het schoonmaken goed naspoelen met schoon water! Dit is bedoeld om geen reinigingsresten op het kunststof achter te laten, deze kunnen nl. later door de zon gaan inbranden.

Niet toegestaan is het gebruik van schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white spirit en citroenhoudende vloeistoffen en dergelijke. Reinigen met een hogedrukinstallatie en/of stoomreiniger kan schade veroorzaken.

Nooit de kozijnen droog reinigen teneinde krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen.

Levensduur en esthetische kwaliteit 

Niet onderhoudsvrij, wel onderhoudsvriendelijk.

De levensduur van kozijnen wordt negatief beïnvloed door vuil en vocht, door inwerking van zuren, zouten en andere agressieve stoffen. Daarom is voor behoud van levensduur tijdig reinigen noodzakelijk. Bij het wassen van het glas moet voorkomen worden dat vervuild waswater achterblijft op de profilering van de ramen en kozijnen. Daarom moet het wassen van het glas de omliggende profileren worden mee gewassen en goed worden nagespoeld met water.

Ventilatieroosters 

Ventilatieroosters dienen minimaal eenmaal per jaar inwendig te worden gereinigd. Hiervoor haalt u het klepje van het rooster af en reinigt dan de binnenzijde, evt. met zacht borsteltje of stofzuiger.

Kunststof kozijnen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over kunststof kozijnen.

Kunststof deuren

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over kunststof deuren.

Schuifpuien

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over kunststof schuifpuien.