Duurzaam

Kunststof kozijnen, ramen en deuren hebben een hoge warmte-isolatie. Door de toepassing van zorgvuldig industrieel vormgegeven PVC profielen met een doorsnede van meerdere afgesloten kamers gevuld met stilstaande lucht ontstaat een natuurlijk isolerende barrière. Middels onze profielenleverancier Veka leveren wij een circulier product: https://www.softline82.nl/vinylplus-in-2030-recyclen-pvc-fabrikanten-1-miljoen-ton. Met de toepassing van dubbele of zelfs driedubbele beglazing is het mogelijk om zeer hoge isolatiewaarden te bereiken tegen relatief lage kosten. Vraagt u onze adviseurs ook naar de energiebesparende maatregelen die door de overheid worden gesubsidieerd, er zijn op dit moment aantrekkelijke voorwaarden. 

/

De montage van kunststof kozijnen conform de VKG kwaliteitseisen en voorschriften zorgen voor de mogelijkheid van een eenvoudige demontage zonder breek en sloopwerk. Dit bevorderd het duurzame karakter van de kozijnen. De beglazing gebeurt altijd middels de zogenaamde droge beglazing dus zonder kitten of stopverf. Vervanging van het glas is hierdoor zeer eenvoudig en milieuvriendelijk. De meerpuntssluiting en de dubbele dichting verzorgen een uitstekende en veilige barrière naar het buitenklimaat en beperken het energieverlies door de gevel. Uit de levensduur analyse van kunststof kozijnen blijkt dat een kunststof kozijn wel 75 jaar meegaat.

Het recyclingsysteem voor kunststof kozijnen, ramen en deuren dat de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) op 1 januari 2007 in gebruik nam is zeer effectief. De hoeveelheden gerecycled materiaal laten over het eerste jaar al een verdubbeling zien ter opzichte van de jaren daarvoor. Hiermee is de inzameling van gebruikte kunststof gevelelementen structureel verbeterd, de efficiency verhoogd en wordt het milieu minder belast. Dat blijkt uit een eerste evaluatie van het nieuwe systeem. Onze profielleverancier Veka is er veel aan gelegen dat kozijnen gerecycled worden. Hiervoor is ze een samenwerking aangegaan met Vinylplus. Leest u hierbij meer informatie over de duurzaamheid van kunststof kozijnen: https://www.softline82.nl/vinylplus-in-2030-recyclen-pvc-fabrikanten-1-miljoen-ton/

De VKG is in het bezit van het MRPI Milieucertificaat. Met dit certificaat tonen de VKG leden openlijk hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van milieu. Eind 2006 is door INTRON in opdracht van de VKG een milieutoetsing van kunststof gevelelementen verricht. Op basis van de nieuwste testmethoden is op onafhankelijke wijze de milieubelasting van de hele levenscyclus onderzocht. Door verdere efficiency in het productieproces en verbetering van het VKG recycling systeem zijn de uitkomsten, sinds het laatste MRPI Milieucertificaat aanzienlijk verbeterd. Het kunststof kozijn scoort nog beter op milieugebied dan gedacht. Het heeft minimaal hetzelfde en in vele gevallen een beter milieuprofiel dan andere kozijn materialen.

Adres

Paderbornstraat 2
7418 BP Deventer
Tel.: 0570-676600

- Leveringsvoorwaarden particulier
- Leveringsvoorwaarden zakelijk

Openingstijden

Werkdagen: 08.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur tot 16.00 uur, alleen op afspraak.
Ons emailadres: info@aarnink.nl


- Privacyverklaring